Juhtkiri: Probleemne laps (10)

Juhtkiri: Probleemne laps

 

Lapsi, kes vajavad sotsiaalpedagoogi või psühholoogi abi, tuleb üha juurde. Kurb kui nõustamise vajadus on juba lasteaiaealisel. Lapse normaalne areng ei ole ainult pere või kooli mure, see on meie kõigi ühine mure.

Mis on valesti või mida oleme tegemata jätnud? Kas peamine põhjus on lahus elavates peredes? Saarlastest pereisad on ajast-aega käinud merel või mandrimaal leiba teenimas, kogu kodune elu on emade kamandada olnud. Vahest aitasid toona laste kasvatamisel vanavanemad, sest peres elas ju koos mitu põlvkonda.

Kindlasti on lapsele häiriv kui ema pereelu ühe osa moodustab elukaaslaste sage vahetamine. Kui paljud neist on võimelised lapsele isa asendama?

Vajadus sotsiaaltöötajate järele suureneb, seega ka maksumaksja kulutused. Väljapakutud idee avada internaatkoole on kindlasti üks viis järelevalve tõhustamiseks. Kindlasti on abi ka sotsiaaltöö tõhustamisest ja vastavate spetsialistide palkamisest. See on aga võimalik linna oludes, väikestes omavalitsustes tundub see luksusena.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 144 korda, sh täna 1)