Rahvusvaheline ekspertgrupp tutvus “Mustjala pulmaga”

Möödunud reedel käis Mustjala vallas “Eesti avastamata aarete” konkursi rahvusvaheline eelvalikukomisjon, et tutvuda folkloorietendusega “Mustjala pulm”.

Kõnealust konkurssi korraldava Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) vanemkonsultant Tiina Tarma ütles, et läinud nädalal külastas rahvusvaheline eelvalikukomisjon kõiki kuut omavalitsust, kelle taotlus oli jõudnud poolfinaali.

“Esmamulje on tõepoolest hea,” märkis ta. “Tore on, et meil Eestis veel leidub nii palju avastamata turismiobjekte.”

Rääkides Mustjala vallast ja sealsest folkloorietendusest, ütles Tarma, et temale isiklikult jättis väga hea mulje Mustjala memmede aktiivsus ja sära nende silmades. “Samuti oli muljetavaldav kogu see suur arendustegevus, mida viimasel ajal on Panga pangal teostatud,” lisas ta.

Küsimusele, millised võiksid olla “Mustjala pulma” väljavaated pääsemaks kolme turismiobjekti hulgas avastamata aarete konkursi finaali, vastas Tiina Tarma: “Enne kui eelvalikukomisjoni töös osalenud väliseksperdid pole meile oma seisukohti saatnud, ei oleks minust korrektne seda teemat ajalehe veergudel kommenteerida.”

EAS-i vanemkonsultant täpsustas, et välisekspertide seisukohad peaksid laekuma kolmapäeva hommikuks ja siis võib juba öelda, kas Mustjala valla esitatud taotlus pääses kolme parema hulka või mitte.

“Eesti avastamata aarete” konkursi algatas EAS käesoleva aasta alguses ja selle eesmärgiks on uute ja vähemtuntud turismiobjektide leidmine. Ühtekokku laekus konkursile 18 algatust.

Konkursi finaal on kavandatud 27. maile, mil kolme atraktiivsema turismikoha esindajad esitlevad Tallinnas oma projekti rahvusvahelisele žüriile. Juba samal päeval peaks selguma ka võitja, keda esitletakse oktoobri lõpus 7. Euroopa turismifoorumil Prantsusmaal koos teiste edukate Euroopa turismiobjektidega.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 15 korda, sh täna 1)