Juhkiri: Kus sõita ATV-ga? (1)

Juhkiri: Kus sõita ATV-ga?

 

Kergliiklusteid tuleb üha juurde. Ikka selleks, et jalgratturid ja jalakäijad tunneksid end liigeldes turvaliselt. Kuid juba on tekkinud probleemid. Millist turvalisust saab eeldada, kui neid radu vallutavad ATV-d?

Masinaid toodetakse, ostjad ja sõiduhuvilised on olemas. Palju kirutud ATV on pinnuks silmas nii metsaomanikele, looduskaitsjatele kui ka rannaalade valdajatele. Probleem missugune, adrenaliinihimulistele sõitjatele ei ole keegi mõelnud. Kus nemad siis oma sõidumõnu segamatult nautida saaksid?

Kes peaksid lahendusi otsima ja vastavaid alasid leidma? Kas omavalitsused, keskkonnateenistus, maavalitsus või keegi muu? On käidud välja mõte, et sõitku nad metsi läbivatel elektriliinide trassidel, hävitaks võsagi. Mida ütlevad liinide haldajad? Äkki asuksid uljaspead ise otsima võimalusi ja pakuksid kohti välja

Neid alasid tuleb tahes-tahtmata hakata planeeringutega paika panema. Tublid on need omavalitsused, kes teemaga juba on tegelenud. Heaks eeskujuks on muhulased, kelle valla heakorraeeskirjas öeldud, millistes kohtades võib ATV sõidust rõõmu tunda.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 184 korda, sh täna 1)