Olen osake loodusest ehk Luulekonkurss “Noored poeedid 2008”

Luulekonkurss “Noored poeedid” toimus Kuressaare noorte huvikeskuse korraldusel juba kuuendat korda. Konkursile oodati luulekatsetusi teemal “Olen osake loodusest”. Luuletusi laekus ühtekokku 43 autorilt.

Nagu eelnevatel aastatel oli selgi korral osavõtjaid kõige rohkem noorimas vanuserühmas, tervelt 35. Kahes vanemas vanuserühmas oli tänavu osavõtjaid tagasihoidlikult. Osalejad jaotati vanuse järgi kolme rühma: kuni 11-aastased, 12–15-aastased ning 16-a ja vanemad. Sõnapaar “noored poeedid” ei märgi mitte osalejate vanust, vaid pigem luuletajana algajat, noort poeeti. Sestap on meile luuletusi saatnud ka pensionieas inimesed, kes on ühtäkki tundnud vajadust oma maailmatunnetust värsikeeles väljendada.

Välja on kujunenud koolid, kes igal aastal agaralt kaasa löövad. Korraldajad on tänulikud Salme põhikoolile ja õpetajatele Valve Reedele ja Margit Lindaule, kes saatsid konkursile hulgaliselt oma õpilaste töid. Esindatud on veel Tornimäe ja Kaarma põhikool, Leisi keskkool, Saaremaa ühisgümnaasium, Orissaare gümnaasium.

Valutavad südant reostuse pärast

Oma luuletustes valutavad noored kõige enam südant looduse reostamise üle. Saabunud kevadest inspireeritud värsse varjutab mure kodukoha looduse puhtana säilimise võimalikkuse pärast. Tunnetatakse end osakesena millestki suurest ja kaunist. Ja soovitakse, et inimene suudaks jääda oma soovides ja tahtmistes mõistlikuks.

Laekunud tööd vaatab läbi žürii, mille koosseisu kuuluvad peale huvikeskuse inimeste üks noorte esindaja ja Saaremaal teada-tuntud poetessid Enda Naaber ja Almi Tugev. Žürii lõpetab oma töö loodetavasti mai keskpaigaks.

Parematele noortele poeetidele on peale luuleraamatute auhinnaks kindlasti ka nende tööde avaldamine kahes kohalikus ajalehes.

Aare Martinson,
korraldaja

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 22 korda, sh täna 1)