Juhkiri: Süüdistus või lahendus (1)

Juhkiri: Süüdistus või lahendus

 

Rahandusminister näeb tõsist vaeva eelarve kokkutõmbamisega. Otsitakse riigi kinnisvara müügi võimalusi, kannatada saavad ilmselt nii riigi kui ka riigieraldiste abil kavandatud omavalitsuste investeeringud. Üha usinamalt otsitakse süüdlasi, kes nigela olukorra taga on.

 Ja oh üllatust, peaministri suust kuuleme, et taas on omavalitsused letti lükatud. On teised laenanud ja näete, kes riigi uppi lükkavad!

Kui palju siis neid lõhkilaenajaid on? Kuidas nad tänase seadusandluse juures said end lõhki laenata? Vastuseid pole.

Kui vähendatakse investeeringuid, jääb hulk inimesi tööst ilma. Oodatud on nad aga mujal maailmas. Maksumaksjad kaovad ja lapsed sünnivad välismaal. Lumepall hakkabki veerema, omavalitsuste laekumised vähenevad.

Äkki peaksime süüdlaste otsimise asemel hoopis lahenduste leidmisele pühenduma?

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 20 korda, sh täna 1)