Marian Heinat võidutses Alatskivil

Saaremaa ühisgümnaasiumi neiu Marian Heinat tõi koju kaasa vendade Juhan ja Jakob Liivile ning Juhan Liivi luuleauhinna laureaatidele keskendatud vabariikliku koolinoorte etlusvõistluse grand prix. Konkurss toimus laupäeval Liivi muuseumis Alatskivil.

“Võit tuli 100% ootamatult. Eile oli täiesti uskumatu, täna hakkab see reaalsem tunduma kuidagi,” oli Marian ise jahmunud oma võidust. Ta pälvis mõlemad pealtvaatajate auhinnad, ühe Liivi teksti ja teise Liivi auhinna pälvinud laureaadi teksti esitamise eest.

Saaremaa neiu esitas katkendi Liivi “Nõia tütrest” ja katke Betti Alveri poeemist “Pirnipuu”. Marian Heinati võit on 5. grand prix saarlastele sellelt ürituselt.

Žürii, kuhu kuulusid näitlejad Kärt Reemann, Alo Kurvits, Raivo Adlas toonitas, et Marian suutis mõjuda lihtsuse ja loomulikkusega . Ta pälvis ka mõlemad pealtvaatajate auhinnad, ühe Liivi teksti ja teise Liivi auhinna pälvinud laureaadi teksti esitamise eest.

“Võistluse võitjat autasustati Juhan Liivi luulekoguga “Sinuga ja sinuta”, mille on nahka köitnud kunstnik Ülle Paap, ning ta sai kutse osaleda Juhan Liivi 144. sünniaastapäeva tähistamisel ja Juhan Liivi 30. luuleauhinna kätteandmise tseremoonial, mis toimub Alatskivil 30. aprillil.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 18 korda, sh täna 1)