Leisi keskkooli rekonstrueerimine võib alata sügisel

KOIT kava maakondliku pingerea tipus oleva Leisi keskkooli rekonstrueerimistööd võivad alata juba sel sügisel.

Leisi valla ehitusspetsialist Ahto Saar ütles Oma Saarele, et kooli rekonstrueerimise projekt peab valmima augusti teisel poolel ning kohe pärast seda kuulutatakse välja keskkooli rekonstrueerimise riigihange.

“Tahame juba sel sügisel teatud töid käsile võtta,” lausus Saar.
Leisi keskkooli rekonstrueerimise äsjalõppenud projekti hanke võitis Kuressaare Kommunaalprojekt, töö maksumus on ligi 600 000 krooni ilma käibemaksuta.

Ahto Saare sõnul on rekonstrueerimistööde eelarve 38 miljonit krooni, millest 30 miljonit krooni peaks tulema KOIT kavast ja kaheksa miljonit krooni valla omaosalusest. 2–3 aastat vältavate ehitustööde lõplik maksumus kujuneb riigihanke käigus.

Rekonstrueerimistööde tulemusel saavad uue välimuse koolimaja õppekorpuse klassiruumid ja koridorid, vahetatakse välja vee- ja kanalisatsioonitorustik ning küttesüsteem, ehitatakse välja ventilatsioon. Kooli fassaad saab lisasoojustuse ja uue välisviimistluse.

Ahto Saar ütles, et kõike kavandatut ei õnnestu vallal raha puudusel ellu viia, näiteks on loobutud ujula uuendamise plaanist.

Ehkki KOIT kava on vabariigi valitsuse poolt veel kinnitamata, väärib Leisi keskkool Ahto Saare hinnangul rekonstrueerimist igati. Isegi juhul kui Leisi keskkool peaks millalgi muutuma põhikooliks, jäävad kõik ruumid kasutusse. Kasutavad ju koolimaja ruume kino, rahvamaja, velskripunkt, juuksur, pillimeistri koda ja tantsuringid.

Vabariigi valitsus kinnitab maakondlikud KOIT kavad eeldatavasti aprillis. Arvestuslikult on Saare maakonnal KOIT-kavast võimalik järgneva kolme aasta jooksul saada umbes 80 miljonit krooni.

Oma Saare andmetel järgnevad Kohalike Omavalitsuste Investeeringutoetuste kava (KOIT kava) maakondlikus pingereas Leisi keskkoolile Muhusse rajatav Ida-Saaremaa hooldekodu, Valjala lasteaed ja Kihelkonna rahvamaja. Kõigil neil objektidel on suur tõenäosus KOIT-kava raames toetust saada.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 11 korda, sh täna 1)