Teine rahvamuusikapäev Orissaares läks igati korda

Saaremaa teine rahvamuusikapäev ja Orissaare kuues kandlepäev toimus laupäeval, sisaldades ka sel aastal mitmekülgset kava ja pakkudes osalejatele võimalust õppida uusi pille, kuulata kogenud pillimängijaid ning tunda ajaloohõngu.

Päeva viisid taaskord läbi Õie Pärtel ja Krista Lember.
“Hea meel on selle üle, et valdkond, mis on olnud aastaid peidus, hakkab taas pead tõstma,” ütles Saare maakonna rahvakultuuri spetsialist Krista Lember rahvamuusikapäeva avakõnes. Ta lisas, et oluline on edasi anda kultuuripärandit just noortele.

Tervitussõnu oli tulnud ütlema ka Orissaare vallavanem Raimu Aardam, kes avaldas heameelt, et just Orissaarest on alguse saanud kandlepäevad, mis on edasi arenenud rahvamuusikapäeva osaks.

Kahes töötoas oli võimalik õppida väikekannelt õpetaja Külli Oru käe all ning osaleda rahvapilliorkestris õpetaja Tarmo Kivisilla juhtimisel.

Päev lõppes kontserdiga, kus astusid üles muusikahuvilised, kes olid väikekannelt käes hoidnud napilt mõned tunnid, samuti meisterlikult kokku pandud orkester ning laialt tuntud pillimehed Sulev Mägi, Irja ja Mart Aardam, Meelis Mereäär, Ain Hannus, Urmas Rahnik ning Viktor Ilvest.

“Järgmised rahvamuusikapäevad peetakse aasta pärast Pärsamal, kuna taoline üritus on mõeldud maakonnas ringi käima nagu kõik valdkonna žanripäevad,” ütles Krista Lember. “Kultuuri on vaja viia kõigini, kuna me kõik teame, et suurem osa noori läheb maakonnast välja, kuid alati on hea minna, kui tead, kust sa pärit oled.”

Annika Väälma

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 22 korda, sh täna 1)