Saaremaa meestelaul sai Viljandis tunnustust

Saaremaa meestelaul sai Viljandis tunnustust

 

Salme meesansambel Punased Sõstrad tõi laupäeval Viljandis peetud meeste- ja poisteansamblite võistulaulmiselt koju esikoha ning Kuressaare gümnaasiumi JEPPS oma kategoorias teise koha.

Vabariikliku meestelaulu seltsi korraldusel toimunud võistulaulmisele vastvalminud pärimusmuusika keskuses Viljandis Kirsimäel tuli üksteiselt mõõtu võtma kokku 31 kollektiivi.

Saaremaalt osalesid SÜM-i meesansambel (juhendaja Tiit Köster), Salme kultuurimaja meesansambel Punased Sõstrad (juhendaja Anita Kangur), Kuressaare gümnaasiumi noormeeste ansambel JEPPS (juhendaja Veikko Lehto) ja Saaremaa ühisgümnaasiumi poisteansambel Hundinuiad (juhendaja Mari Ausmees).

Repertuaarivalik oli vaba, kuid üks laul pidi kindlasti olema eesti keeles ja üks a cappella. Žüriil koosseisus Hirvo Surva, Riho Leppoja, Jüri-Ruut Kangur, Jüri Rent ja Lydia Rahula tuli tõdeda, et Saaremaal on meestelaul väga heal tasemel. See tõdemus peegeldus ka žürii otsuses: Kuressaare gümnaasiumi JEPPS saavutas oma kategoorias teise koha, Salme kultuurimaja Punased Sõstrad tõid aga koju esikoha.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 40 korda, sh täna 1)