Rallikorraldajad jõudsid Lümanda külavanematega kokkuleppele (10)

Saaremaa ralli korraldajate ja Lümanda valla külade esindajate eilsel kohtumisel jõuti kokkuleppele, et 41. Saaremaa ralli läbib ikkagi ka Lümanda teid. Vastavasisuline taotlus esitatakse vallavalitsuse järgmisele istungile. Oma 1. aprilli otsusega keelas Lümanda vallavalitsus, viidates külavanemate vastuseisule, valla teede kasutamise ralli tarbeks.

“Jõudsime kokkuleppele ja loodetavasti toimub ralli plaanitud mahus ka Lümandas,” ütles Oma Saarele pärast kohtumise lõppu ralli direktor Toomas Sepp.

Külavanemad on varasemalt kurtnud probleeme peamiselt teede taastamise ja pealtvaatajatega. Sepa sõnul vaadatakse need valupunktid uuesti üle.

Lümanda vallavalitsuse keskkonnaspetsialist Lea Isup ütles, et ralli korraldajate ning valla ja Kotlandi, Karala, Koimla ja Leedri küla esindajate kokkusaamine möödus igati rahulikus ja mõistvas õhkkonnas. Isupi sõnul on kohalikud alati nõus ja valmis rallikorraldajatega koostööd tegema, kuid mõned tingimused peavad siiski olema täidetud.

“Teed peavad olema korras ning probleemid pealtvaatajatega lahendatud,” loetles Isup. Veel ütles valla keskkonnaspetsialist, et valla esindajatel on korraldajatele palve paigaldada katsete toimumise paikadesse ka välikäimlad. “Kui korraga on ikka 1000 inimest koos, siis kuhu nad lähevad? Paratamatult minnakse kellegi aeda,” nentis Isup.

Keskkonnaspetsialisti kinnitusel tehakse vallavalitsusele eilse kokkusaamise protokolli alusel ettepanek oma otsus ära muuta. “Ralli ära nüüd küll ei jää,” oli Isup optimistlik.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 42 korda, sh täna 1)