Krevera esindas Tartus Saaremaad

11.–13. aprillini toimus Tartus üleriigiline kooliteatrite vanema astme festival. Konkursil osales 18 truppi, esindatud olid kõik maakonnad. Saaremaad esindama valiti miniteatripäevadelt Saaremaa ühisgümnaasiumi Krevera Tammsaare-ainelise lavastusega “Me armastame ainult, nagu oskame”.

Etendused toimusid Vanemuise väikeses majas ja olid oma temaatikalt ning vormilt äärmiselt erinevad.

Žürii, kuhu kuulusid näitlejad Kaie Mihkelson ja Liina Tennosaar, teatrikriitik Andres Keil ning tantsujuht Kristjan Rohioja, andis välja grand prix’ ja viis Hea Lavastuse preemiat (laureaaditiitleid ei jagatud). Lisaks jagas žürii välja rea näitlejatöö auhindu.

Grand prix läks Narva laste loomemaja teater-stuudiole “16. komnata” etenduse “Kolmeteistkümnes täht” eest. Üks viiest Hea Lavastuse preemiast tuli aga Kuressaare Kreverale parima dramaturgilise kompositsiooni eest. Lisaks said Marian Heinat ja Leana Vapper ka näitlejapreemia.

Ürituse korraldasid Tartu Koolirahva Teatriselts ja Tartu Noorte Teatritehas.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 21 korda, sh täna 1)