Võimlemisfestival tõi lapsed arvutite tagant ära (2)

Võimlemisfestival tõi lapsed arvutite tagant ära

 

Möödunud pühapäev oli Kuressaare vanalinna kooli võimlas sisustatud võimlemiskavadega – kuuendat korda toimus festival “Hea rühiga ellu”. “Ürituse eesmärk on saada laps arvuti eest ära,” sõnas võimlemispeo korraldaja Tiiu Haavik. Ta lisas, et oluline on ka see, et lapsed harjuksid nädalalõppudel ja koolipäevade õhtutel koos võimlema. “Lapsed hakkavad lihtsalt elama teistmoodi,” lausus Haavik.

Õpilaste omaloominguliste kavade konkursil esitati pühapäeval 28 kava ja treenerite juhendatud kavadega osales 19 rühma. Kokku võttis festivalist osa 311 last ja täiskasvanut.

Omaloomingulise vahenditega kava grand prix’ pälvis palli ja lindiga võimlemiskava eest Saaremaa ühisgümnaasiumi 11c kl rühm (Reet Sillavee, Merily Uibo, Kaisi Rosin, Liisa Koppel, Kädy Ristkok) ja laureaadiks tunnistati Kuressaare gümnaasiumi 11e klassi rühma lindikava.

Omaloomingulise vaba- ja liikumiskava grand prix’ võitis SÜG-i 11a ja 11b klassi ühisrühma (Kristina Mehik, Anna-Maria Toom, Jaana Harjus, Karmen Talur, Kristiina Kallas, Mariliis Vipp, Karoliin Mäetalu, Maarja Noogen, Heidi Lees, Kaili Arnus) vabakava ja laureaadiks tunnistati Kuressaare vanalinna kooli 8a liikumiskava jalutuskepiga.

Omaloomingulise šõukava grand prix’ läks SÜG-i 11a ja 11b klassi ühisrühma kavale “Winning Woman” ja laureaadina tunnustati KG rühma kava “Scandalous”.

Parimaiks treenerite juhendatud rühmade kavadeks nooremas vanuserühmas – koolieelikud ja 1.–4. kl – osutusid vahendiga kava “Lõbus pall”, mille esitas SÜG-i 3.–4. kl lasterühm (juh Tiiu Haavik), ja parimaks šõukavaks “Rahatants” huvikooli Inspira lasterühmalt (juh Kaia Jalakas).

Vanemas vanusegrupis (5.–9. kl, gümnaasium) tunnistati parimaks vahendiga kavaks SÜG-i 8.–9. kl rühma (juh Tiiu Haavik) lindikava; parimaks vabakavaks SÜG-i 8.–9. kl rühma (autor ja rühmale seadja Mariliis Vipp) vabakava; parimaks šõukavaks huvikooli Inspira (juh Inge Jalakas) šõukava.
Parimaks maakooli rühma juhendajaks valis žürii Maret Mägi (Kuressaare spordihoone eriauhind), parima noore treeneri debüüdi tegi Mariliis Vipp ning parima treenerina tunnustati Tiiu Haavikut (Saaremaa Kalevi eriauhind).
Lisaks suurtele auhindadele jagati hulgaliselt ka väiksemaid.

“Aastast aastasse on tase tõusnud, ja sel aastal oli hea meel tõdeda, et võimlemist on rohkem kui eelmisel aastal,” ütles Tiiu Haavik tänavuse festivali kokkuvõtteks ja lisas, et mõned omaloomingulised kavad tegid silmad ette isegi treenerite kavadele.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 182 korda, sh täna 1)