Soome põllumehed virgutusreisil Saaremaal

Pühapäeval tulid Saaremaale paaripäevasele külaskäigule soome põllumehed. 55 meest ja naist teevad enne suurte kevadtööde algust traditsioonilist tutvumis- ja virgutusreisi.

Suuremaid kokkusaamisi kohalike ametivendadega plaanis ei ole, põhjanaabrid kaevad siinset arhitektuuri ja maastikke. “Kuressaare on väga ilus linn, hoopis teistsugune kui meie linnad Soomes,” märkis Tapani Virtanen, kelle jaoks on oluline tutvuda ka saarlaste kultuuripärandiga.

“Muljed on igati positiivsed,” märkis Virtanen eile hommikupoolikul, kui bussitäis soomlasi asutas ennast pärast Kuressaare turul käimist teele Loonasse. “Teie turg on samasugune nagu meil Soomes väikelinnade turud,” sõnas Virtanen, lisades, et ka neil on praegu turgudel vähe müüjaid ja ostjaid. “Ega väikesi turgusid saagi võrrelda suure Helsingi turuga,” mainis ta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 12 korda, sh täna 1)