Kuressaare haigla jätkab esialgu nelja valveringiga

Kuressaare haigla jätkab esialgu nelja valveringiga

 

Eile vastas riigikogu infotunnis 14 Keskerakonna saadiku järelpärimisele sotsiaalminister Maret Maripuu (fotol). Järelpärimine, mille esitas Kalle Laanet, puudutas arstiabi kättesaadavust Saaremaal.

Maripuu sõnul ei muutu arstiabi kättesaadavus mingil juhul kehvemaks, kuna määruse muudatus, mis sätestas üldhaiglatele 1. aprillist senise nelja asemel kolm valvekorda, suurendas samas haiglatele antavat rahasummat. “Haiglate rahastamine ei ole vähenenud, haiglad saavad ise oma töökorralduse üle otsustada,” kinnitas Maripuu.

“Määruse muudatuse järgi tagatakse kolme ööpäevaringse arsti kohalolek, kellest üks on günekoloog, kui üldhaigla osutab sünnitusabi. Üks arst peab olema erakorralise meditsiinilise väljaõppega või anestesioloog, mis tagab pädevuse kõikide erakorraliste juhtude puhul,” toonitas minister. Maripuu sõnul tuleb ülejäänud erialadel, kus ööpäevaringne arstiabi puudub, tagada teenuse kättesaadavus haiglal.

SA Kuressaare Haigla juhatuse esimees Viktor Sarapuu ütles eile Oma Saarele, et haigla töötab praegu vanamoodi, nelja valveringiga, sest ministri määrus, mis üldhaiglate nõuetes ja ka valvekordades muudatusi teeb, pole Saaremaale veel jõudnud. “Kui see tuleb, tahan seda kindlasti kommenteerida,” toonitas haigla juht.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 24 korda, sh täna 1)