Saarte mängude asukohana eelistatakse Bermudat

Saarte mängude asukohana eelistatakse Bermudat

 

Wighti saarel kohtunud Rahvusvaheliste Saarte mängude assotsiatsiooni (IGA) peakomitee otsustas toetada 2013. aasta mängude korraldamisel Bermudat. Teise kandidaadina jätkab võitlust korraldamisõiguse eest Prints Edwardi saared.

IGA esimees Jörgen Pettersson lausus, et peale pikka arutelu jõudis IGA peakomitee otsusele teatada oma liikmetele, et me eelistame XV mängude toimumiskohana Bermudat. Peterssoni sõnul oli otsuse tegemine raske, kuna mõlemad kandidaadid on üles näidanud entusiasmi ja tahet mänge korraldada.

Lõpliku otsuse kahe kandidaadi vahel peab tegema 28. juunil Ahvenamaal toimuv IGA üldkoosolek, kus igal liikmessaarel on kaks häält ning igal peakomitee liikmel lisaks üks hääl.

“Igal juhul tähendab see seda, et esimest korda toimuvad Saarte mängud teiselpool Atlandi ookeani,” sõnas Petterson.

Bermudal on “šampus külmas”

Bermuda kohaliku ajalehe Bermuda Sun sõnul võib nüüd “šampuse külma panna”, kuna IGA peakomitee toetust mängude korraldamisele peetakse üheks võidu võtmeks.

Bermuda Saarte mängude Assotsiatsiooni esimees Jon
Beardi sõnul on peakomitee hääled üliolulise tähtsusega. “See on ülimalt positiivne. Eelmisel korral me kaotasime Ahvenamaale kahe häälega, seega tuleb IGA häälte omamine meile kasuks. Kuid võitja selgub alles siis kui kõik saared on hääletanud,” sõnas Beard, märkides, et šampus on tõesti külma pandud, kuid sealt võetakse see välja alles peale hääletust. “Isegi kui kaotame, siis annan ma selle Prince Edwardi saarele,” kinnitas
Beard.

Varasemalt on oma toetust Bermudale avalikult väljendanud üks assotsiatsiooni juhtivamaid saari – Guernsey, kelle arvates on Bermuda konkurent Prince Edwardi saared Saarte mängude jaoks liialt suur.

2009. aasta Saarte mängud korraldab Ahvenamaa ja 2011. aastal Isle of Wight. Saaremaa Saarte mängude Assotsiatsioon on meedias varasemalt välja öelnud, et Saarte mängude korraldamine Saaremaal võiks tulla kõne alla mitte varem kui aastal 2015.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 16 korda, sh täna 1)