Naiskonnale võit, Sörvele kaotus (1)

Naiskonnale võit, Sörvele kaotus

 

3 : 2 võiduga JK Nõmme Kalju üle alustas oma esimest hooaega meistriliigas FC Kuressaare naiskond. Eesti II liigas pidi hooaja avakohtumises kaotuse vastu võtma aga JK Sörve meeskond.

“Ma olen väga rahul,” sõnas naiskonna treener Margus Kuusk peale esimest Tallinnas peetud mängu. Kui enne hooaja algust arvati, et end meistriliigasse võidelnud naiskond saab vaid kaotuste osaliseks, siis juba esimese mänguga suudeti tõestada vastupidist.

Viis korda rohkem võimalusi

Pühapäeval Hiiu kunstmurustaadionil peetud kohtumises alistati Nõmme Kalju küll vaid 3 : 2, kuid treeneri sõnul ei näita seis mängupilti päris täpselt. “Meil oli viis korda rohkem võimalusi,” sõnas Margus Kuusk, kelle sõnul oldi võõrustajatest selgelt üle.

Vaatamata sellele, et kõiki võimeid realiseerida ei suudetud jäi Kuusk hooaja esimese mänguga rahule. “Hooaja alguse kohta on seis rahuldav,” sõnas Kuusk. Treeneri sõnul jäi kripeldama vaid vastastele antud penalti. Saarlannade eest lõi kaks väravat Kateriin Pani (fotol) ja ühe lisas Maarjan Rand.

Järgmises meistriliiga kohtumises mängitakse sel hooajal esmakordselt koduväljakul. Tuleval pühapäeval võõrustatakse Kuressaares Tallinna Kalevit.

Enne seda tuleb aga kolmapäeval Eesti karikavõistluste 1/8 finaalis vastu astuda valitsevale Eesti meistrile Tallinna Levadiale.

Sörve juhtis kuid kaotas

Oma hooaja debüüdi tegi ka Eesti meistrivõistluste II liigas mängiv JK Sörve, kes võõrustas kodus Valga Warriori duubelmeeskonda. Vaatamata Mikk Rajaveri poolt löödud väravaga võidetud avapoolajale, suutis Warrior lüüa teisel poolajal kaks vastuseta jäänud väravat, ning võita kogu mängu 2 : 1.

U-17 eliit kaotas

Järjekordse mängu pidas FC Kuressaare U-17 eliitliigas palliv võistkond. Viljandis peetud kohtumises tuli alla jääda sealsele Tulevikule 2 : 5, kuigi poolaja suutsid saarlased võita 2 : 1. Tähelepanu on väärt asjaolu, et Kuressaarele lõi kõik viis väravat noor mulk Joonas Tamm. Saarlaste poolel olid resultatiivsed Artur Rihvk ja Amor Luup.

“Õigem oleks öelda – Joonas Tamm vs FC Kuressaare 5 : 2,” lausus pärast kohtumist tähendusrikkalt võistkonna peatreener Jan Važinski klubi pressiteenistuse vahendusel.

Važinski on märtsikuu parim treener

FC Kuressaare meeskonna treener Jan Važinski valiti Eesti jalgpalli liidu poolt märtsikuu parimaks treeneriks Eesti meistrivõistluste esiliigas.

Oma meeskonna kaotusteta tabeli etteotsa tüürinud Važinski käe all võitis meeskond märtsis Kiviõli, Rakvere ja TVMK II-e meeskondi ning viigistas Ajaxiga. Meeskond lõi kümme väravat ja lasi endale lüüa vaid neli

. Varem on Jan Važinskile taoline tunnustus osaks saanud 2005. a kui ta tunnistati augustis meistriliiga kuu parimaks treeneriks.

Eile pidas oma järjekordse kohtumise esiliigas ka FC Kuressaare, kuid lehe trükkimineku ajaks ei olnud mäng veel lõppenud.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 83 korda, sh täna 1)