Vallad saavad kaasa rääkida bussiliinide valikul (1)

Saare maavalitsus annab valdadele võimaluse valida välja bussiliinid, mis jäävad käiku pärast uue vedaja liinile asumist aasta lõpus.

Vastavalt sel nädalal välja kuulutatud avaliku liiniveo riigihanke tingimustele väheneb maakonna liinivõrk olemasolevalt 1,88 miljonilt liinikilomeetrilt 1,6 miljonile liinikilomeetrile.

Saare maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja kt Mika Männik ütles Oma Saarele, et 1,6 miljoni liinikilomeetri sisse mahuvad kõige perspektiivikamad liinid, millega tagatakse võimalikult paljude inimeste huvide kaitse. Hankest jättis maavalitsus välja need liinid, kus ühe liinikilomeetri kohta reisib bussis vähem kui viis inimeste ehk kõige väiksema täituvusega liinid.

Nüüd on omavalistustel Männiku sõnul kogu hanke vältel (52 päeva) aega otsustada, kas nad soostuvad täielikult maavalitsuse valikuga või soovivad nad mõnd hankes sisalduvat liini asendada teisega. Liinikilomeetrite arvu omavalitsused hanke raames suurendada ei saa. “Tänasel hetkel me ei tea, millised liinid hakkavad kuuluma sinna 1,6 miljoni liinikilomeetri sisse ja millised mitte,” kinnitas Mika Männik.

Männiku sõnul on valdadel vastavalt ühistranspordi seadusele õigus ja võimalus rahastada oma eelarvetest ka täiendavate liinide käigushoidmist või teha näiteks 2-3 valla peale mõni piirkondlik bussring.

Pakkumisi Saare maakonna liiniveo riigihankele saavad bussifirmad esitada 26. maini. Uus liinileping hanke võitjaga sõlmitakse 10 aastaks ja uus vedaja tuleb liinile ilmselt novembris.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 15 korda, sh täna 1)