Päästeteenistus sai uue tuletõrjeauto

Päästeteenistus sai uue tuletõrjeauto

 

Eile õhtul jõudis Saaremaa päästeteenistusse uus põhiauto, mis päästeosakonna juhi Margus Lindmäe sõnul oli väga kaua oodatud masin. Kustutustöödele saadetakse uus auto siiski alles nädalate pärast.

“Enne tuleb uue tööriistaga tutvuda ja töötama õppida,” ütles Lindmäe, selgitades, et koolitust vajavad nii juhid kui ka päästjad, ning alles siis saab auto kasutusse võtta. “Ikka samm edasi,” sõnas Lindmäe.

Uus põhiauto vahetab Lindmäe sõnul vanema auto välja. “Meie rivi peal on veel autosid, mis vajavad vahetamist,” lausus Lindmäe, lisades, et nende nn vanem auto vahetab omakorda välja Kihelkonna komando 1971. aastast pärineva põhiauto, mis aga samuti jätkab teenistust ja läheb tõenäoliselt mõnele Saaremaa abikomandole.

Eile anti Scania Eesti AS-i Tallinna osakonnas päästeteenistusele üle kokku üheksa uut põhiautot.

Möödunud aasta 15. jaanuaril allkirjastas päästeamet aktsiaseltsiga Rentacar hankelepingu 20 päästeteenistuse põhiauto täisteenusliisinguga kasutusrendile võtmiseks. Lepingu kogumaksumus on 97, 8 miljonit krooni.
Päästemasinate tootjaks on Poola firma Wawrzaszek Special Vehicles Engineering. Alusauto ehitajaks on aga Scania Eesti AS.

Selle hanke raames tarniti esimene põhiauto Eestisse 1. detsembril 2007, viimased kümme masinat antakse päästeteenistusele üle juuli alguses.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 141 korda, sh täna 1)