Juhtkiri: Väärtustades vana, kindlustame tulevikku

Juhtkiri: Väärtustades vana, kindlustame tulevikku

 

Orissaare vald võib peatselt saada oma sõjaajaloo väljapaneku ning tuuleveski. Vald toetab ettevõtlike inimeste tegemisi nii, et oli nõus täiendama valla arengukava.

See on väärt ettevõtmine, sest kui me linnades kipume püstitama üha uusi ja uusi betoonist ja klaasist ja ei tea veel milliseid ehitisi, kui Ameerikast tulev massikultuur on üha iseenesestmõistetavamalt meie igapäevaosa, on lausa südantsoojendav, kui väärtustatakse vana. Seda, mis on olnud oluline meie esiemadele ja -isadele, milleta poleks meist keegi ilmselt praeguses ajas see, kes ta on.

Kunagi, kui “eelmise vabariigi” ajal hakati propageerima rahvariiete kandmist, toonitasid toonased edumeelsed naised: kui me ei tunne seda, mis on meie oma, ei oska me seda ka väärtustada. Tõetera on siin ehk ka tänase päeva jaoks.

Sestap ongi kosutav mõelda, et nii kaua, kui on olemas inimesi, kes hoiavad alles meie kultuuri- ja ajaloopärandit, ei kao eestlased maamuna pealt kuhugi. Vähemalt lootuskiir on kusagilt paistmas.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 18 korda, sh täna 1)