Maavalitsuse ametnik: ärme liinide kärpimisest räägi

Maavalitsuse ametnik: ärme liinide kärpimisest räägi

 

Saare maavalitsus kuulutas eile välja avaliku bussiliiniveo korraldamise hanke, kuid ei soovi avalikustada hanke lisas ära toodud liinikärbete loetelu.

Vastavalt hanke tingimustele väheneb maakonna liinivõrk olemasolevalt 1,88 miljonilt liinikilomeetrilt 1,6 miljonile liinikilomeetrile. Hankes välja pakutud 33 bussiliini täpne liinikilomeetrite maht sõltub konkreetsete nädalapäevade arvust aastas ja riiklike pühade sattumisest konkreetsetele nädalapäevadele.

Saare maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna nõunik Olev Tõru (fotol) ütles Oma Saarele, et informatsioon võimalike suletavate liinide või liinikärbete kohta põhjustaks praegu omavalitsustes pingeid, mistõttu ei peaks ajaleht neid avaldama.

Saare maakonna liinivõrku teenindava AS-i GoBus juhatuse liikme Margus Männiku sõnul on nende ettevõte hankel osalemisest huvitatud. Hankedokumendid lubas välja võtta ka AS Sarbus, kinnitas ettevõtte tegevjuht Kalle Tuisk.

Pakkumiste hindamisel lähtub maavalitsus 90 protsendi ulatuses hinnast ja viie protsendi ulatuses nii busside vanusest kui ka alternatiiv- ja biokütuste kasutamisest.

Pakkumisi saab riigihankele esitada tänavu 26. maini, pakkumised avatakse samal päeval.

Olev Tõru sõnul sõlmitakse leping 10 aastaks ja uus vedaja tuleb liinile ilmselt novembris.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 77 korda, sh täna 1)