Juhtkiri: Õnn elada maal

Juhtkiri: Õnn elada maal

 

Märtsi lõpul arutasid Eestimaa noored Hiiu saarel maal elamise võimalikkuse, selle heade külgede ja puuduste üle.

Oma unistustes tahaksime me kõik elada puhta looduse keskel, kus rohi on roheline, linnud laulavad, lilled õitsevad ja kodumets kohiseb taamal. Aga selleks et maal tõepoolest oleks hea elada, pidasid noored vajalikuks rääkida ka klasside suurusest ja õpetajate loovast suhtumisest, töövõimalusestest ja ettevõtluse arengust, palkadest ja maksudest.

Maal elamine on teistsugune elamise viis. See on keskkond, kus peab kütma ahju, vahel on sügistormide ajal elekter ära ja poeni on heal juhul kaks kilomeetrit. See on keskkond, mida ei saa mõõta linnas elamise mõõdupuuga.

Et maal elamine oleks õnn, peavad nii riigi kui ka kohaliku omavalitsuse asutused, poliitikud ja muidu otsustajad arvestama, et otsuste tegemisel ei saa kõike ja kõiki linna asfalteeritud tänava äärsete tingimuste järgi korraldada. On lahendusi, mis linnas aitavad õitsengule kaasa, kuid maal lõpetavad poepidamise, kooli või söögikoha tegevuse.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 26 korda, sh täna 1)