Juhtkiri: Mudilane tahab teada, mis on asja sees

Juhtkiri: Mudilane tahab teada, mis on asja sees

 

Lasteaia hoovis on korduvalt lõhutud mudilaste mängumaju, murtud puid ja põõsaid.

Lõhutakse ka mujal linnas ja näiteks maal bussipeatustes. Lõhutakse rajatisi, mis on ehitatud kellegi teise poolt. Murtakse noori puid, millele jõud peale hakkab. Teiste inimeste töö, vaev ja hool pole lõhkuvate noorte hinnangul väärtus. See on vastutustundetu käitumine, mis ei viita kuidagi sellele, et lõhkujate näol on tegemist teismelistega, kes mõne aasta pärast passi järgi täiskasvanud ja 5–6 aasta pärast ise lapsevanemad võivad olla.

Iga ettejuhtuva asja pikalitõukamine, katkitegemine (huvitav, mis seal sees küll võiks olla?) ja juppideks lammutamine on omane alles maailma avastamisel esimesi samme tegevatele mudilastele. Võib-olla vajaksid lõhkujad hoiurühma, kus neile maailma tutvustataks ja õpetataks, mis on puu koore all, mis mänguveski sees, mis saab siis, kui klaas katki teha?

Kuressaare 1. lasteaed, kellel enamiku lõhkujate nimed teada, on plaaninud lõhkujad-murdjad ise uusi puid istutama panna. Sellisel tegutsemisel on vajalik mõju, sest ise istutatut või ehitatud naljalt ikka lõhkuma ei minda.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 14 korda, sh täna 1)