Valjala valla külad muretsevad bussiliini sulgemise pärast (3)

Valjala valla Tõnija, Põllu ja Rõõsa küla elanikud saatsid maavanemale kirja, milles väljendavad muret õhtuse Kuressaare– Veeriku–Tõnija bussiliini sulgemisplaanide pärast.

“Bussiga sõites ei jää küll muljet, et selle liini täituvus on väike, sest peale Tõnija, Põllu, Rõõsa küla elanike kasutavad seda liini ka Kõljala, Valjala, Kalju, Veeriku, Kuiste, Koksi, Kõriska, Kogula jt külade elanikud,” öeldakse kirjas. “See bussiliin on end õigustanud üle neljakümne aasta.”

Kirja saatjad on seisukohal, et kõnealuse bussiliini ärajätmine paneks paljud inimesed raskesse olukorda, muutes võimatuks elukohast kaugemal töölkäimise. Samuti ei saa õpilased osa võtta Valjala põhikooli huviringidest ja Kuressaare huvikoolide tundidest. Kättesaamatusse kaugusesse jääb arstiabi, kauplused, kultuuriline teenindus, surnuaia külastamine jne. Bussiliini ärajätmine mõjub halvasti maaelu säilimisele, arengule ja tulevikule.

Samas märgitakse kirjas, et Valjala–Veeriku–Tõnija teelõik on väga halvas olukorras.

“On viimane aeg näha maaelu kompleksselt, rakendada täiendavaid abinõusid, et toimiks ühistransport ja paraneks teede seisukord,” öeldakse kirjas ning avaldatakse lootust, et tekkinud probleemidele leitakse maavalitsuse abiga positiivne lahendus.

Saare maavalitsus lubas eile kirjale kommentaari pärast seda, kui on end kirjas tooduga täpsemalt kurssi viinud.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 38 korda, sh täna 1)