Lembit Rätsep otsib uusi väljakutseid (6)

Lembit Rätsep otsib uusi väljakutseid

 

Eile oli viimane tööpäev Kuressaare linnavalitsuse heakorra järelevalvespetsialistil Lembit Rätsepal. “Kui teised on nooruses töökohti vahetanud, siis mina proovin vastupidi – mida vanemaks saan, seda rohkem tahan proovida uusi väljakutseid,” ütles kaks aastat Kuressaare heakorraspetsialistina töötanud Rätsep Oma Saarele, selgitades, et ta lihtsalt tundis ühel hetkel, et tema aeg sai täis. Rätsepa sõnul ei ole heakorraspetsialisti töö kergete killast. Kui kuulutatakse välja konkurss ja uus inimene ametisse saab, siis peab ta olema väga vapper ja visa, sest heakorratöö ei lõpe, märkis Rätsep.

Meenutades, et kui tema sellele ametikohale paar aastat tagasi kandideeris, andis ta endale juba siis lubaduse, et teist korda ta ühel ametikohal nii kaua kui politseis ei ole.

Edasised plaanid jätab Lembit Rätsep praegu enda teada, arvates, et äkki ei lähe kõik nii, nagu ta plaaninud on. Esialgu kavatseb ta puhata, sest juba aastaid ei ole tal ühtegi vaba suve olnud. “Enne suve ma midagi suurt ei hakkagi ette võtma, alustan ideede elluviimist sügisel,” lausus Rätsep, lisades, et kindlasti läheb ta Elvasse appi vanematele, kes on juba kaheksakümne ligi.

“Natuke võtan aega maha, sest otse politseimajast, kus ma olin üle veerandsajandi, siia tulla, selle raske töö peale, oli tõesti päris ränk,” tõdes Rätsep, lootes, et linnarahvale sai ta siiski selle paari aasta jooksul midagi kasulikku teha, et nad teda hea sõnaga meeles peaksid.

“Ta oli töötajana väga tubli,” ütles Lembit Rätsepa kohta Kuressaare linna heakorra ja haljastuse spetsialist Kaljo Ellik. Tema kinnitusel oli Lembit Rätsep nagu turvamees, kellega oli kindel ja turvaline kaks aastat koos töötada.

Kaljo Ellik meenutas ka seda, et kunagi rasketel aegadel oli Lembit Rätsep ainus mees Saaremaalt, kes riigi taastamisel pealinnas abis käis. “Oli suurte kivirahnude taga Toompeal turvamas,” meenutas Ellik, kes oli Rätsepa lahkumise pärast nii kurb, et oma sõnade kohaselt ei olnud tal isegi tordiisu.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 292 korda, sh täna 1)