Leedo alustab oma televisiooniga (10)

Leedo alustab oma televisiooniga

 

Suurärimees Vjatšeslav Leedo asutab lisaks juba olemasolevale raadiole ja ajalehele oma telekanali, mis hakkab edastama saaremaiseid kultuurisaateid. Omanik loodab kanalile suurt menu.

Vastukaaluks Oliver Kruudale kuuluvale Kalev Spordile hakkab Leedo loodav Tuule TV edastama peamiselt kohalikke kultuurisündmusi.

“Saaremaa kultuurielu on nii rikas, et näitamist jagub 24 tunniks ööpäevas,” nentis vastne telekanali omanik, kelle sõnul kujuneb Eesti esimene kultuurikanal kindlasti menukaks. “Pole lihtsalt võimalik, et see ebaõnnestuks,” ütles Leedo.

Esmajoones kohalik kultuur

Esimesel saatepäeval 31. aprillil saab ekraanil näha Mustjala pulma, Taritu rahvamaja naisansamblit ja “Kalevipoja” etendust Salme teatritrupi esituses. Uus telekanal on väikese tasu eest nähtav üle kogu Eesti. Tasuta saavad kultuuri vaadata endale aastaks Oma Saare tellinud inimesed. Samuti näidatakse kanalit tasuta Väinamerel ning Ventspilsi vahet kurseerivate aluste peal. “Ma arvan, et tasuta kultuurikanal aitab kindlasti suurendada reisijate arvu Ventspils–Mõntu suunal. Turistid saavad juba laeva peale n-ö soojenduselamuse,” märkis Leedo.

Kuna kultuur ja reklaam ei sobi kokku, on uues kanalis reklaamiks vaid kultuuriteated. “Kindlasti saame juba praegu hakata reklaamima Saaremaa ooperipäevi,” rääkis Leedo plaanidest. Suviste Saaremaa ooperipäevade ülekande ainuõiguse ongi juba omandanud Tuule TV. “Praegu on ettevalmistamisel lepingud maailma suuremate telekanalitega nagu näiteks BBC, Sat1 ja PRO7,” kinnitas Leedo. Otseülekannet suursündmusest vahendatakse 24 tundi ööpäevas. Etenduste vahelisel ajal räägitakse publikuga ja külastatakse Paadla Viljaaidas avatud ooperipubi.

Vana kaader tuuakse tagasi

Telenägude leidmisega Leedo sõnul probleeme ei tekkinud. “Meil on olemas ju professionaalne kaader juba Kadi TV ajast. Tollased telenäod Kaie Rõõm-Laanet, Ain Lember ja Mehis Tulk saavad kõik tööd ka uues kanalis,” kinnitas Leedo, avaldades lootust, et uudiseid tuleb lugema kogenud telediktor Urve Tiidus. Televisiooni tegevjuhiks saab Martin Orn.
Kindlasti on ekraanile tulemas ka uusi tähti. Tehnilise poole eest hoolitsevad Tuule TV-s Margus Muld ja Martin Mae, kes praegu töötavad veel ETV ja Kanal2 heaks.

Leedo märkis ära ka uue telekanali suurepärase signatuuri, mille Niki pophiti “Äike, päike” kaverina on sisse laulnud naisansambel Kalmuneiud.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 80 korda, sh täna 1)