Suve lõpuks on kogu Eesti kaetud digi-TV leviga

Täna lõpetatakse Ruhnu saarel esimese piirkonnana Eestis analoogtelevisiooni edastamine. Kohe pärast analoogsaatja väljalülitamist on kõigis Ruhnu kodudes nähtav õhu kaudu leviv ning tavaantenniga vaadatav digitaaltelevisioon, mis muudab senise ühe ETV kanali asemel nähtavaks kõik tasuta kodumaised kanalid.

Terve Eesti territooriumi kavatseb majandus- ja kommunikatsiooniministeerium digitaaltelevisiooni leviga katta suve lõpuks. Ministeeriumi juures tegutseva digitaaltelevisioonile ülemineku komisjoni juht Jüri Pihel ütles BNS-le, et juba praegu on suurem osa Eesti territooriumist digitaaltelevisiooni võrguga kaetud, kuid leidub veel väikseid alasid, kuhu see ei ulatu.

“Suve lõpuks saavad leviga kaetud kõik viimased pilud, selle nimel tehakse praegu tööd,” lausus Pihel.

Praegu on maapealse leviga digitaaltelevisioonis nähtavad viis tasuta Eesti telekanalit: ETV, Kalev Sport, TV6, Kanal 2 ja Kanal 11. Lisaks on Eesti kanalitest digitaaltelevisiooni vahendusel vaadatavad reklaamivaba telekanal Neljas ning MTV Eesti.

Euroopa Liidu regulatsiooni järgi tuleb Eestis analoogtelevisioon välja lülitada aastaks 2012.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 23 korda, sh täna 1)