Sotsiaalkomisjon ootab linna tervisenõukogu taasloomist

Kuressaare linnavalitsusel on valmis saanud terviseliikumise strateegia aastateks 2007–2013, mida viimases volikogu sotsiaal- ja tervishoiukomisjonis tutvustas SA Kuressaare Spordibaasid juhataja Kalev Kütt.

Küti hinnangul oli väga positiivne, et strateegia koostamise protsessis viidi läbi küsitlus, mis andis olulise tähtsusega infot sellest, millised on linnakodanike soovid ja ootused. Samuti oli oluline koostöö teiste omavalitsustega – tekkis aktiivne mõttevahetus terviseedenduse teemadel.

Kütt mainis ka, et strateegia tegevuskava elluviimist toetaks linna tervisenõukogu töölerakendamine. Nimetatud institutsioon on küll kunagi loodud, kuid viimastel aastatel on selle tegevus soiku jäänud. Linna tervisenõukogule elu sisse puhumist toetas ka komisjoni liige Hannes Haavel, kes on ise seda nõukogu varem juhtinud.

Samuti oleks Küti sõnul oluline terviseedendaja ametikoha loomine. Tegemist oleks ametnikuga, kes korraldaks muuhulgas ka ülelinnalist tervisespordialast tegevussarja “Liikudes tervemaks”. Terviseedendaja ametikoha vajalikkust toonitas ka Imbi Jäe maavalitsusest, kuna lähiajal muutub selline ametikoht kohustuslikuks.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 12 korda, sh täna 1)