Juhtkiri: Imetabane riigihange (16)

Juhtkiri: Imetabane riigihange

 

Kujutagem ette ühe saare ja linna vahelist hanget laevaliiklusele. Laevaomanik ei ole seni oma tööga just kõige paremini hakkama saanud.

Hilineb alatihti, karjub reisijate peale ja arvab, et tema on vete valitseja. Linnale aga teenusepakkuja meeldib. Ükspäev ütleb omanik, et nüüd on jama. Laev on mäda ja enam sõita ei saa. Linn mõtleb, et reisijaid ka eriti pole. Veaks edaspidi õige inimesi aerupaadiga, uudne lähenemine ikkagi. Keskkonnateadlik.

Tuleb teha hange. Aga endisele paadimehele tööd vaja. Samas on ukse taga ootamas üks kohalik täiesti korraliku laevaga, kes kunagi sama tööd teinud. Tehakse siis hange tingimusega, et vähemalt kolm reisijat peab korraga paati mahtuma. Hankele kutsutakse endine laevaomanik, Tallinki, Viking Line’i ja Tuule laevad. Kolm viimast loobuvad – laevad liiga suured.

Ja võidumeheks saab ikka seesama räuskav ja hilinev laevnik. Ukse taga seisnud kohalikule mehele öeldakse, et ega sa ju tegelikult polnud huvitatud, peaasi, et kokkuhoid ja keskkonnateadlikkus.

Oma poiss sai tööd, mis sest, et see tal välja ei tule. Linn sai ristikese kirja uuenduslikkuse eest. Ja kõik jätkub samamoodi. Laev hilineb, kapten räuskab ja nüüd saavad reisijad pealegi veel märjaks ka.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 24 korda, sh täna 1)