Saaremaa-villane mood sai Inglismaal tunnustust

Saaremaa-villane mood sai Inglismaal tunnustust

 

Kevadpühade ajal saabus Inglismaalt läbirääkimistelt Leisi keskkooli noorteprojekti delegatsioon.

Euroopa Noored Eesti büroo toetusel käivitunud noorsooalgatuse projekti “From Sheep to Dress” raames tutvustasid Leisi valla noored partneritele Põhja-Inglismaal kodumaisele toorainele – villale – uue väärtuse andmist ning läbi selle nii bioloogilise kui ka kultuurilise mitmekesisuse säilitamist oma kodusaarel.

Tunnustuse ja uudise kohalikus lehes pälvisid saarlannad sellega, et nende valmiv moekollektsioon on isekedratud lõngast. Kuigi lammastesse ja villa uppuval Põhja-Inglismaal on ketramine väga levinud peen hobi, üllatasid saarlannad siin oma noorusega ja uudse lähenemisega kudumitele.

Lisaks moeloomise glamuursete kogemuste vahetamisele õpitakse projekti raames tundma Cumbria maakonna rikkalikke turismikogemusi ja nende tihedat seotust kohaliku põllumajanduse, keskkonna ja käsitööga. Muuhulgas – visiidi ajal püüti süüa vaid kohalikku toitu. Tõdeti, et poollooduslike koosluste ja kohaliku kultuuri kestmine on oluline mõlemas riigis.

Pärast esmaesitlust Saaremaal “Koolimood 2008-l” oodatakse saare Kullaketrajate moekollektsiooni juunis toimuvale WOOLFEST 2008-le Cumbrias Lake Districtis.

Euroopa Noored Eesti büroo on sihtasutuse Archimedes struktuuriüksus, mis koordineerib Euroopa Liidu noorte kodanikuharidusprogrammi Euroopa Noored (Youth in Action) Eestis. Sarnaselt Eestile on rahvuslikud bürood olemas veel 31 Euroopa riigis.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 20 korda, sh täna 1)