Lauamängudes üle 10 aasta uus maakonna meister

Läinud laupäeval toimunud maakonna meistrivõistluste finaalturniiril lauamängude mitmevõistluses suutis Gunnar Usin (LKT Tops) murda klubikaaslase Rein Kirstu kümneaastase valitsemisaja Saaremaa lauamängude mitmevõistluses. Kirst oli põhiturniiri võitmisega ka finaalturniiri favoriit.

Kokkuvõttes kogus Usin aga 40 punkti 56 võimalikust ja edestas lõpuks Kirstu poolteise punktiga. Kirstu 38,5 punkti on samuti väga hea tulemus ja sellise punktisummaga turniire tavaliselt võidetakse. Pronksmedal riputati kaela Meelis Vaherile (Saaremaa Kabeklubi). Tema sai 4 matšivõitu, 2 kaotust ja ühe viigi, mis kõik kokku andis 33 punkti.

Parimaks naismängijaks tõusis Siisike Lehtsi 19 punktiga.

Alavõidud jagunesid järgmiselt: välkmales ei leidunud seekord vastaseid Jaak Turjale, kes saavutas 14 punkti 14 võimalikust. Samasuguse tulemuse sai lauatennises Gunnar Usin, ka koroonas kuulus alavõit Usinale (11 punkti 14-st). Välkkabes domineeris Paul Antsaar, kellel jäi maksimaalsest tulemusest vajaka vaid pool punkti, mille ta viiendas voorus pidi loovutama hilisemale turniirivõitjale.

Sellega pole mitmevõistlejate hooaeg veel lõppenud, sest Kuressaare LTK Tops võistluskalendris seisavad järgmised võistlused: esialgsetel andmetel maakonna naiste 12. aprillile üleviidud esivõistlused; 19. aprillil Pärnus toimuvad Eesti meistrivõistlused, kuhu Saaremaa võistkond läheb kaitsma viimasel viiel aastal järjest võidetud karikavõitu.

Hooaeg lõpeb 27. aprillil Eestis ainulaadse ja populaarse paarismänguturniiriga.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 12 korda, sh täna 1)