Tullio Liblik ja Ants Ink müüsid maha Virtsu ja Rõuste tuulepargi

Virtsu ja Rõuste tuuleparkide omanikud saarlased Ants Ink ja Tullio Liblik müüsid ettevõtte Roheline Ring Tuulepargid mullu novembris mitme tuulepargi projektiga seotud Freenergy AS-ile.

Roheline Ring teenis eraldunud ettevõtte Roheline Ring Tuulepargid müügist kasumit 36,7 miljonit krooni, selgub ettevõtte 2007. aasta aruandest. Koos tuuleparkide müügist teenitud kasumiga ulatus Rohelise Ringi puhaskasum möödunud aastal 44,1 miljoni kroonini.

Enne tuuleparkide müüki sai Roheline Ring eelmise aasta algusest kuni novembri lõpuni tuuleparkides toodetud elektri müügist tulu 21,6 miljonit krooni. 2006. aastal oli elektri müügitulu 18,5 miljonit krooni.

Eelmisel aastal ostis Roheline Ring uusi kinnistuid 9,2 miljoni krooni väärtuses ning investeeris uue liitumispunkti väljaehitamisse 11,9 miljonit krooni. Ka need varad läksid üle müüdud Roheline Ring Tuuleparkidele.

Roheline Ring märkis aruandes, et jätkab taastuvenergia tootmise võimaluste otsimist ja kasutamist. Ettevõte plaanib omanikele dividende maksta kokku kaheksa miljoni krooni väärtuses.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 195 korda, sh täna 1)