Olmeprügi saab ära anda soodushinnaga (1)

Aprillikuu kolmel laupäeval on Kuressaare elanikel võimalik Kudjape prügilas ära anda kevadisel koristusperioodil kogunenud jäätmeid.

Kuressaare linnavalitsusest teatati, et OÜ Prügimees võtab Kudjape prügilas olmejäätmeid vastu tavapärasest poole odavamalt aprillikuu kolmel laupäeval: 12., 19. ja 26. aprillil. Kui tavalistel päevadel on olmeprahi ladestamise hinnaks 76,7 senti kilolt, siis soodushind on 38 senti kilolt.

Kuressaare linnavalitsuse keskkonna- ja välissuhete spetsialist Karli Valt ütles Oma Saarele, et olmeprügi võetakse linnakodanikelt vastu juhul, kui see on sorditud. “See tähendab, et liigiti peavad olema kogutud vähemalt paber- ja pappjäätmed, pakendid ja ohtlikud jäätmed (autoakud, patareid, ravimid, värvid jms),” rääkis Valt.

Varasematel aastatel on linnakodanikel olnud võimalus olmeprügi soodushinnaga ära anda ka maikuu esimesel nädalavahetusel. Sel aastal on selleks kuupäevaks 3. mai.

“Kuna aga 3. maile on juba kavandatud üleriigiline prügikoristuskampaania “Teeme ära 2008”,” märkis Karli Valt, “siis võib juhtuda, et Kudjape prügilas tekib juhul, kui samal päeval saab prahti veel ka soodushinnaga ladestada, lihtsalt ülekoormus.”

Samas lisas linnavalitsuse ametnik, et kui eelpool nimetatud aprillikuu laupäevadel on ilmastikuolud niivõrd halvad, et koristustöid pole võimalik korraldada, võib linnavalitsus olmejäätmete soodushinnaga äraandmist korraldada veel ka mais. “Vajaduse tekkimisel hakkab linnavalitsus seda küsimust arutama mõnel aprillilõpu istungil,” lausus Valt.

Kuressaare linnavalitsus loodab, et 10. maiks, mil tähistatakse linna 445. aastapäeva, on linna haldusalale jäävad krundid korrastatud ja prahist puhtad.

Olmeprahi soodushinnaga äraandmise kampaaniat on Kuresaare linn korraldanud juba 2000. aastast alates.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 22 korda, sh täna 1)