Mustjala pulm pääses avastamata aarete konkursi poolfinaali

Mustjala pulm pääses avastamata aarete konkursi poolfinaali

 

Möödunud nädalal koosolnud Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) korraldatud “Eesti avastamata aarete” konkursi eelvalikukomisjon valis välja poolfinaali pääsenud taotlused. Kuue poolfinalisti seas on ka Mustjala valla folkloorietendus “Mustjala pulm”.

EAS-i vanemkonsultant turismi tootearenduse alal ja kõnealuse konkursi projektijuht Tiina Tarma kinnitas Oma Saarele, et Mustjala folkloorietendus on kuue poolfinaali pääsenu hulgas.

“Nüüd järgnevalt külastab konkursi eelvalikukomisjon aprillikuu jooksul kõiki poolfinaali pääsenud omavalitsusi ja tutvub nende esitatud taotlustega kohapeal, et selgitada välja kolm finalisti,” rääkis Tarma. “Seejärel esitletakse finaali pääsenud taotlusi aprillikuu lõpus rahvusvahelisele žüriile, kes maikuu alguses selgitab konkursi võitja.”

“Eesti avastamata aarete” konkursi eesmärgiks on leida Eestis uusi ja põnevaid, kuid seni vähemtuntud turismi sihtkohti. Konkursil võitjaks tulnud taotlust esitletakse käesoleva aasta oktoobris Prantsusmaal toimuval Euroopa turismifoorumil.

Tiina Tarma sõnul parandab konkursil osalemine ja võitja tiitli pälvimine kindlasti osaleva omavalitsuse tuntust ja pakub talle uusi turundusvõimalusi.

“Kuna “Eesti avastamata aarete” konkurss on seotud Euroopa Komisjoni vastava projektiga, siis avaldatakse selle tulemused ka komisjoni koduleheküljel,” selgitas Tarma. Ta lisas, et konkursi võitja kohta ilmuvad andmed kindlasti ka koduleheküljel www.visiteurope.com, mille eesmärgiks on Euroopa atraktiivsemate turismipiirkondade tutvustamine kogu maailmas.

EAS-i turismialasele konkursile registreerus ühtekokku 18 omavalitsust. Saare maakonnast registreerus peale Mustjala valla veel ka Orissaare vald, kes esitas konkursile rekonstrueeritava Maasilinna projekti.

Tiina Tarma selgitas aga, et kuigi avastamata aarete konkursile registreeris oma taotlused algselt 18 omavalitsust, siis lõplikult vormistas taotluse vaid üheksa omavalitsust, s.h Saare maakonnast üksnes Mustjala vald.

“Eesti avastamata aarete” konkursi poolfinaali pääsenud kuus taotlust on laekunud Ida-, Lõuna- ja Lääne-Eestis asuvatelt omavalitsustelt.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 33 korda, sh täna 1)