Juhtkiri: Jaht jahimehele (2)

Juhtkiri: Jaht jahimehele

 

Jahil on omad seadused. Ikka selleks, et jahipidamine loomadele ei oleks ohtlik neile inimestele, kes jahipidamises osalevad. Näiteks ajujahil ei ole ajajatel püssides padruneid, ei tohi olla. Või näiteks see, et vigastatud loom lastakse igal juhul maha, et ta piinlema ei peaks. Või näiteks seegi, et looma ei anta jahikoerte kätte lihtsalt mängimise jaoks.

Jahil, kus tagaaetavaks on inimene, ei ole mingeid piiranguid. Kui meile ei meeldi see, mida me pildilt näeme, on meie arvates ja meie teadmiste piires valesti käitunud inimene väärt maani mahatrampimist, ähvardamist surma, läbipeksmise või muu taolisega. Looma tuleb kaitsta, inimest mitte mingil juhul.

Kommentaarides jagatakse lahkelt metssiga kinni hoidnud ja seega kellegi arvates valesti käitunud inimese telefoninumbrit ja aadressi, sest jahis inimesele piirangud puuduvad. Jahimees, kes käitus mõistlikult jahi reegleid silmas pidades, ei käitunud õigesti linnainimese turvalisest seisukohast vaadatuna.

Aga see, kes mobiiltelefoniga filmis ja metssea kinnihoidmise internetti riputas, ei kanna mingit vastutust selle eest, millise raevupuhangu ta ühe inimese vastu ilma tausta selgitamata välja on kutsunud.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 16 korda, sh täna 1)