Saarte jahimeeste seltsi liikmed lõpetasid jahihooaja Tornimäel (1)

Saarte jahimeeste seltsi liikmed lõpetasid jahihooaja Tornimäel

 

Jahimeeste juba traditsiooniks kujunenud ehk järjekorras siis kolmas hooaja lõpupidu sai teoks taas kord Tornimäel, maapiirkonna suurimas jahimehi ja nende toredaid kaasasid mahutavas lahke pererahvaga seltsimajas.

Jahiseltside esindused ja nende külalised pidasid maha ühe toreda peo. Seltsi kahekümnest liikmest arvas vaid Mustjala jahiselts sõidu Pöide valda veidi kaugeks.

Jahimeeste seltsi juhatuse esimees Aarne Vainokivi tervitas kõiki jahimehi ja nende kaasasid ning soovis head peotuju.

Jahihooaeg maakonnas läks edukalt ning ilma halvas mõttes suuremate juhtumiteta. Saarte jahimeeste selts on oma 800 ja enama liikmega kindlalt maakonna suurim mittetulundusühing. Kui arvestada juurde veel pereliikmed, sõbrad, on seltsi tegemistega haaratud tuhanded saarlased ja sõbrad mandrimaalt.

Jahimeeste juhil oli heameel tõdeda, et möödunud hooajal õnnestus ellu viia hulk häid projekte. Lasketiir sai kaasaegse tehnilise varustuse, soetati hulk heitemasinaid. Aasta alguses toimus Lembit Soe eestvedamisel edukalt esimene talvine seltsidevaheline laskevõistlus. Seltside eakamaid liikmeid austatakse seltskondliku koosviibimisega. Tore oli suvine kokkutulek, mille seekord korraldasid Karja-Leisi jahimehed. Esinduslikult esindati Saaremaa jahimehi vabariigis. Jahilaskurid näitavad tublisid tulemusi vabariiklikel võistlustel. Jahimeeste eestvedamisel toimub üritusi, võistlusi üle maakonna.

Õhtujuht Meelis Juhandi tõi jahimeestele tervitusi koos Salme meesansambliga Punased Sõstrad. Varajaste hommikutundideni kestnud tantsulugude eest valsist teab mis lugudeni hoolitses Uno Kaupmees koos ansambliga Lustgast.

Vaheajal andis keskkonnateenistuse jahinduse ja kalanduse peaspetsialist Jaan Ärmus trofeede toas täismajale ülevaate hooaja jahitulemustest. Toodi välja nii parimad kui ka vähe kehvemad (nn punaste täppidega) küttimise tulemused. Trofeesid hinnates ja võrreldes jätkus arutelu “tagatoas” veel tundideks. Kes jahinduse poolelt kiita, kes laita saab, selgub juba seltsi esimeestega kokkuvõtteid tehes. Ega’s pidupäev selleks ju pole, et kedagi… Nagu Jaan ka lõpus ütles, et ega midagi hullu pole, kuid kui on kokkulepped, tuleb neist kinni pidada ning nendest lähtuda. Aga see on juba jahinduslik, vaid jahimeestele teada köögipool.

Seltskonnamängude hulgas toimus ka kiirviktoriin, kus oma teadmisi panid kõige paremini kirja Kihelkonna ja Kärla ühisvõistkonna jahimehed. Järgnesid Karja-Leisi ja Laugi. No noh, mis värvi on jääkaru nahk? Pakuti ka valget, roosat, kollast, pruunikat. Tegelikult ju must!

Suur maitsev tort, head sõbrad, jahijutud, kaunid kaasad ja lõbus pidu hommikuvalgeni – nii jahimehed eelmise reede õhtul sõbralikult pidu pidasid. Tänud majarahvale ja kõigile osalejatele! Kohtume juba suvel!

Vaid veidikese peost kirja pannud
Vilmar Rei

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 72 korda, sh täna 1)