Juhkiri: Rõõmsaid pühi! (2)

Juhkiri: Rõõmsaid pühi!

 

On kevadpühad, on ülestõusmispühad, mis kellelegi sobilikum, mis kellelegi armsam. Ehkki tegemist on kirikukalendri pühadega, võib siingi tõmmata paralleele jõuludega – pühade päris ja õige tähendus kipub vajuma unustushõlma.

Kunagi märkis ka üks kirikuõpetaja, et kui inimeste puhul vastsündinud lapsukest eriti kaemas ei käida, kuid eaka inimese matustele tulekut peetakse lausa pühaks kohuseks, siis kirikliku poole pealt on asi vastupidi – jõuluajal, mil Jeesuslaps sündis, on kirikud puupüsti rahvast täis, Kristuse surma ja ülestõusmise ajal aga mitte, siis eelistatakse kodus olla.

Kes seda täpselt teab, kus see tõde on. Igal juhul on hea, et meil on võimalus uskuda või mitte uskuda just seda, mida soovime ja õigeks peame. Ning tegelikult – kas saab olla midagi vahvamat, kui pärast munade värvimist võtta pisipere näpuotsa või vanaema käevangu ning lihtsalt minna juba täies jõus kevadet otsima. Ehk see ongi nende pühade ajal peamine, osata märgata inimesi enda ümber ning olla lihtsalt koos oma lähedastega.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 18 korda, sh täna 1)