Saare maakonnas tunnistati mälestisteks hulk kirikuvara

Kultuuriminister Laine Jänes kuulutas oma käskkirjaga kunstimälestisteks 365 nimetust kirikuvara Saare maakonnas.

Uute kunstimälestiste nimekiri hõlmab praktiliselt kõikides maakonna EELK kirikutes asuvaid, peamiselt 19.–20. sajandist pärinevaid esemeid. Nimistusse kuuluvad maalid, vapid, ristimisvaagnad, lühtrid, küünlajalad, pingid, kantslid jms.

Kultuuriministeeriumi avalike suhete nõuniku Kat-rin Arvisto sõnul määrataksegi kunstimälestisi suurema kogumina, et näiteks kõik ühe pühakojaga seotud kunstiväärtused oleks koos, siis tekib ka ekspertidel parem ülevaade olemasolevast varast. Arvisto kinnitusel võeti veel rohkem esemeid korraga kaitse alla Lääne-Viru maakonnas, kus tunnistati eelmisel aastal kunstimälestisteks 384 eset.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 12 korda, sh täna 1)