Lümandas mälestati Manivalde Jõgit

Juba seitsmendat korda kogunesid maakoolide tütarlapsed Lümanda kultuurimajja, et võtta vastastikku mõõtu võrkpallis.

Manivalde Jõgi mälestusvõistluste avamisel soovis kooli direktor Tiina Talvi kõigile edu ja indu ning tundis heameelt, et võrkpall pole Saaremaalt kusagile kadunud. “On tore, et koolid on jälle kohal ja valmis mängima,” sõnas ta.

Võistluste korraldaja Urve Vakker andis ülevaate kauaaegse pedagoogi Jõgi elust ja tegevusest. “Eesti Vabariik oli siis alles mõned aastad olnud, kui 1926. aastal nägi ilmavalgust poisslaps Manivalde. Tema parimad töömeheaastad olid vahest kuuekümnendad, kui Lümandas kõvasti võrkpalli mängiti. Pensionipõlves tegeles ta kodu-uurimisega.”

Peakohtunikuna tegutsenud Sinaiida Sillart tõdes, et kunagi kuulus koguni kolm Lümanda tüdrukut Saaremaa võistkonda ja võideti vabariiklikke võistlusi. “Et need teadmised ei ununeks, siis seda me tema mälestusvõistlusega taotlemegi,” lausus ta, lisades, et võrkpall on tore mäng, kui ta ükskord selgeks saab.

Valjala tüdrukutel on mäng eriti hästi selgeks õpitud. Võistkond mängis ühtlaselt ja tugevalt, selline võistkond teeks au igale koolile. “Hea geim, hästi!” kõlas nende sõjahüüd, ning tasuks tuli esikoht.

Võistkonda kuulusid Nette Peit (parim võistkonnas ja kogu turniiril), Mari-Liis Tischler, Mari Peeters, Michell Kreem, Liina Lepik, Liina Kolk, Merili Heinsalu ja Anni Kaup; treener on Ene Kask, õpetaja Andre Kuntsel.

Teise koha saavutas Leisi keskkool, mängisid Kedy Liivakivi (parim), Marta Nelis, Janeli Palits, Maria Varik, Deisi Juns, Eveli Rohi, Cristin Lepp ja Kairi Ansper; treener-õpetaja Toivo Lepp.

Kolmandaks tulnud Kärla naiskonnas mängisid Gete Grahv (parim), Egelin Ellermaa, Triin Etverk, Kerli Mägi, Kertu Saarem, Diana Sulbi ja Eleriin Toop; treener Jüri Tõru. Järgnesid Lümanda (parim Maarjan Rand, õpetaja Urve Vakker) ja Kahtla (parim Reelika Roost, õpetajad Henno Rüütel, Maret Mägi).
Teine pool mälestusvõistlustest toimub 1. aprillil, siis võtavad üksteiselt mõõtu maakoolide noormeeste võistkonnad.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 33 korda, sh täna 1)