FC Kuressaare alustas kodus võiduga (3)

FC Kuressaare alustas kodus võiduga

 

Eesti meistrivõistluste I liigas mängiv FC Kuressaare alistas hooaja esimeses kodumängus Rakvere FC Flora võistkonna 2 : 0. Saarlaste väravad lõid Jaanis Kriska ja Martti Pukk.

Uimaselt alustanud saarlaste võistkonna võidu sepistajaks võib nimetada Jaanis Kriskat, kes lõi ise 75. minutil avavärava ning andis teise värava tarbeks kauni üleväljasöödu, mille Martti Pukk 81. minutil väravaks vormistas. Viimasel minutil ei olnud palju puudu ka kolmandast väravast, kui Tõnu Ilves palli tühjana seisnud väravast napi meetri kauguselt mööda saatis.

Mindi mütsiga lööma

Hooaja teist võitu jahtima läinud FC Kuressaare ei saanud oma mängumootorit kuidagi käima. Esimesel poolajal ei olnud külaliste värav pea kordagi ohus. “Alahindasime vastast,” sõnas Kuressaare ründaja Martti Pukk. “Arvasime, et II liigast tulnud sats ning võit tuleb lihtsalt.”

Pukk kinnitas, et rakverelased olid igati väärilised vastased. Ka meeskonna treener Jan Važinski tõdes, et saarlased ei saanud esimesel poolajal millegi heaga hakkama. “Poisid alahindasid vastaseid, kuid nii ei saa mõelda,” kordas treener Puki mõtet.

Teravam rünnak

Teist poolaega alustas FC Kuressaare jõulisemalt ning suutis tekitada vastaste värava all nii mõnegi ohtliku momendi. Esimesena jõudis sihile kaitsja Jaanis Kriska, kes Janek Meeti löödud nurgalöögi 75. minutil peaga väravasse suunas.

Kriska oli autoriks ka teise värava juures, kui ta 81. minutil andis üle välja söödu ette spurtinud Martti Pukile, kes mänguvahendi vastutõtanud vastaste väravavahist lihtsalt üle tõstis.

“Meie rünnak oli täna teravam ja oma võimalused lõime ära,” lausus teise värava autor, kes märkis, et oma rolli mängis kindlasti ka see, et Rakverel oli puudu ka kaks põhiründajat, mistõttu külaliste surve jäi nõrgemaks.

Oma mängu kohta ütles Pukk, et hea on mängida, kui kusagilt ei valuta, viidates sellega pikale vigastuspausile. “Värav oli lisaks mängurõõmule nagu preemia,” ütles saarlaste meeskonna hiidlasest esiründaja.

Treener Važinski sõnul oli üks otsustavaid tegureid ka saarlaste parem füüsiline ettevalmistus, mistõttu rakverelased ei suutnud teisel poolajal nii palju vastu panna kui esimesel. Siiski leidis saarlaste loots, et mängu tuleb parandada.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 31 korda, sh täna 1)