Politsei taotleb kulu ja okste põletamise keelustamist Kuressaares

Saare politsei saatis omapoolsed ettepanekud praegu menetluses olevale Kuressaare linna heakorra eeskirja projektile. Üldiselt puudutavad need sõnastuse parandamist, kuid samas palub politsei linnavalitsusel kaaluda võimalust lisada heakorra eeskirja punkt, mis keelustaks kulu ja okste põletamise linna territooriumil.

Põhjendades säärase keelu vajadust, ütles Kuressaare politseijaoskonna komissar Aare Allik Oma Saarele, et üsna tihti on nad linnakodanikelt saanud kaebusi kulu ja okste põletamise kohta.

“Sellised kaebused sagenevad just hooajati, eriti kevadeti ja sügiseti,” rääkis Allik ja lisas, et reeglina on kodanikke häirivaks asjaoluks kulu ja okste põletamisel tekkiv suits.

Kuressaare linna heakorra ja haljastuse spetsialist Kaljo Ellik ütles, et on politsei parandusettepanekust teadlik. “Mina isiklikult seda ettepanekut toetan,” rääkis ta. “Näiteks kevadeti on meie linn tõepoolest kärsahaisu täis, kusjuures olukord muutub hullemaks veel seepärast, et paljud inimesed ei põleta oma koduaia lõketes mitte ainult oksi ja kulu, vaid ka plastikpudeleid.”
Elliku sõnul on kulu ja okste põletamise keelu ideega ka varem välja tuldud. “Näiteks mäletan, et kunagi aastaid tagasi taotles seda sanatooriumi juhtkond, sest lõketest tekkiv suits häiris sanatooriumis viibivaid välismaalastest linnakülalisi.”

Politsei parandusettepanekut hakkavad linnavalitsuse heakorra küsimustega tegelevad spetsialistid ja juristid arutama eeloleval esmaspäeval.

Märtsi lõpus peaks Kuressaare linna heakorra eeskirja uus redaktsioon minema linnavolikogus teisele lugemisele.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 22 korda, sh täna 1)