Juhtkiri: Hoolimatus või lollus?

Juhtkiri: Hoolimatus või lollus?

 

Nasva-Läätsa kanalisatsioonitrassi reovee saasteainete sisaldus ületab kümnekordselt lubatud näitajaid. Puhastile juhitakse palju suurema rasva ja soolade sisaldusega saasteaineid kui lubatud.

Normidesse saab nii ja naa suhtuda. Kui mõeldakse, et need on vaid tüütute ametnike väljamõeldud jama, siis mõnikord võib niimoodi arvajal olla õigus. Mainitud juhtumi puhul aga ei saa selliselt suhtuda. Kõik on kena seni, kuni puhasti töötab. Aga mis saab siis, kui ülekoormuse tõttu lakkab puhasti töötamast?

Kõik algab suhtumisest. Ka sellest, et puhastisse jõuaks eelpuhastatud reovesi. Jääb üle imestada, et puhasti on siiamaani töötanud. Tuleks mõelda reovee eelpuhastamisele ja sellele, et normid ei pruugi alati olla igavlevate ametnike väljamõeldis.

Antud juhtumi puhul on tegu kas kalkuleeritud hoolimatuse või minnalaskva lollusega. Kummaga, see jäägu teie otsustada.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 20 korda, sh täna 1)