Eilsest on keelatud kulu põletamine (2)

Vastavalt Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi andmetele on Eestimaal lumekate sulanud ning alanud tuleohtlik aeg. Alates eilsest on kulu põletamine keelatud, teatas päästeameti pressiesindaja Rain Porss Oma Saarele.

Keskkonnaministri määruse kohaselt algab tuleohtlik aeg kevadel pärast lume sulamist ning lõpeb sügisel vihmaste ilmade saabudes. Tuleohtliku aja alguse ja lõpu määrab Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituut.
Porss toonitas, et kulupõletamise keelust üleastujaid ootab rahatrahv kuni 18 000 krooni, samuti tuleb kulupõlengu põhjustajal tasuda tekitatud keskkonnakahju eest.

Möödunud aastal oli Eestis üle kahe tuhande metsa- ja maastikupõlengu, tänavu on registreeritud juba 42 kulupõlengut. Ka Saare maakonnas on sel aastal olnud juba üks kulupõleng (eelmisel aastal oli neid 18 ning üle-eelmisel aastal ligi 100).

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 19 korda, sh täna 1)