Saarlaste majapidamised ootavad ligi 400 kaevu

Vabariigi valitsuse eestvõttel käivitunud hajaasutusega piirkondades asuvate majapidamiste veeprogrammi nn kaevuprojekti raames on kaardistatud Saare maakonna vajadused ning Saaremaa omavalitsuste liidu nõuniku Erika Thalheimi sõnul andsid vallad teada ligi 400 kaevu tegemise soovist.

Thalheim ütles, et kaevuprojektis soovivad osaleda kõik vallad: Salme vald pani kirja 28 ja Laimjala vald 26 kaevu, suuremad arvud olid ka Leisi, Orissaare, Muhu ja Pöide vallas.

Seda, kui paljudes kodudes tänavu kaevutegemine lahti läheb, ei osanud SOL-i nõunik veel eile öelda, sest üle riigi on selleks aastaks projektiks raha ette nähtud 30 miljonit krooni, millest Saare maakonda võib tulla umbes 2 miljonit krooni.

“Et aga projekt kestab aastani 2011, vajas regionaalministeerium maakondade kõiki andmeid, et teada saada projekti kogu mahtu,” rääkis Thalheim. Tema sõnul sõltub kaevude ehitamisel palju ka inimestest ja omavalitsustest, sest projekt näeb ette finantseerimisel kolmandiku omavalitsuse, kolmandiku inimese enda ning kolmandiku riigi osalust.

Seda, millal ministeerium tänavuse rahastamise lõpliku otsuse teeb, Thalheim veel eile ei teadnud – loodetavalt selgub see enne puhkusteperioodi.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 18 korda, sh täna 1)