Saaremaa õpetaja tutvustab Moldovas Eesti Tiigrihüpet

Saaremaa õpetaja tutvustab Moldovas Eesti Tiigrihüpet

 

Täna sõidab Kuressaare gümnaasiumi õpetaja Maidu Varik Moldova pealinna Chişinăusse, et sealsetele kolleegidele Eesti Tiigrihüpet tutvustada.

Maidu Varik ütles, et homme (s.o kolmapäeval) peaks Moldova pealinnas aset leidma rahvusvaheline konverents teemal “Tänapäeva infotehnoloogia kasutamise võimalused haridussüsteemis”.

“Konverentsile järgneb kaks päeva kestev töö gruppides, kuhu on palutud Moldova koolide juhid ja arvutispetsialistid,” rääkis Varik. “Kuna enam kui kümme aastat tagasi käivitus edukalt Eesti Tiigrihüppe programm, siis meie ülesandeks ongi tutvustada Moldova kolleegidele oma kogemusi selles valdkonnas ja näidata, kuidas oleks võimalik kasutada tänapäeva infotehnoloogilisi vahendeid igapäeva õppetöös.”

Moldovas nimetatakse kõnealust programmi lihtsalt Hüppeks. Programmi rahastavad mitmed rahvusvahelised institutsioonid ning Eestist koordineerivad seda ettevõtmist Tallinna tehnikaülikooli haridustehnoloogia keskus ja E-Akadeemia.

Eesti delegatsioon jääb Moldovasse kuni laupäevani.

Tiigrihüppe programm, mida eestlased Moldovas tutvustavad, on Eesti valitsuse 1996. aastal algatatud rahvuslik sihtprogramm, mille eesmärgiks on Eesti koolihariduse kvaliteedi tõstmine kaasaegse info- ja kommunikatsioonitehnoloogia rakendamise teel. Programmi reaalne tegevus käivitus 1997. aastal, mil tegevust alustas Tiigrihüppe Sihtasutus.

Varem on Kuressaare gümnaasiumi õpetaja Maidu Varik Tiigrihüppe programmi tutvustanud Gruusias, kus ta viibis möödunud aastal suve alguses. Grusiinid nimetasid oma analoogilist programmi Hirvehüppeks.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 24 korda, sh täna 1)