Kuressaare gümnaasiumi tüdrukud teevad telesaates põnevaid toite

Kuressaare gümnaasiumi tüdrukud teevad telesaates põnevaid toite

 

Läinud laupäeval filmis ETV võttegrupp Kuressaare gümnaasiumis lõigu saatesse “Jätku leiba”. Kaamerate ees valmistasid eestimaist toitu 8a klassi õpilased Heleni Vilbas ja Kaidi Kuusk.

Kuressaare gümnaasiumi käsitöö- ja kunstiosakonna juhataja Raili Kaubi sõnul valiti tüdrukud välja Eesti toitu tutvustava saate raames väljakuulutatud üleriigilise koolinoorte telekonkursi “Eesti toit” kaudu, kuhu saadetud retseptide hulgast valis žürii välja kümme võistkonda, kelle retseptide järgi saates toiduvalmistamist tutvustatakse.

“Heleni ja Kaidi valmistasid saates eelroa, põhiroa ja magustoidu, kõik eestimaisest toiduainest,” tutvustas Kaubi tüdrukute tegemisi, lisades, et retseptid olid tüdrukute endi välja mõeldud, tema ainult suunas tehnoloogilist poolt – kuidas katta lauda, toitu serveerida jne.

Eelroana valmistasid Heleni ja Kaidi “Rõõmsa salati”, mis koosnes erinevat värvi aedviljadest, suitsukanast ja kodujuustust. Põhiroaks pakkusid Kuressaare gümnaasiumi neiud “Lõbusat lesta majoneesikastmega”, kus küpsetatud lestafileele põnevas kastmes lisandusid fooliumis küpsetatud koorega kartulid. Magustoiduks tõid tüdrukud aga lauale “Õnnelikud ahjuõunad kamajäätisega”.

Kaubi märkis, et eriliselt viis keele alla magustoit, kus segatud vanillijäätis ja kama ning peale valatud marjakaste.

“Jätku leiba!” on ETV ekraanil reedel, 14. märtsil kell 18.15. Kõigil televaatajatel on võimalik anda Saaremaa neidude poolt ka oma hääl kas siis interneti või posti teel. Võistluse lõppvooru pääseb neli võistkonda ning konkursi üldvõitjat ootab auhinnareis Saksamaale Euroopa suurimale toidumessile Roheline Nädal.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 229 korda, sh täna 1)