Juhtkiri: Aasta naine

Juhtkiri: Aasta naine

 

Saaremaa aasta naine 2007 on EENA liikmete üksmeelse otsuse kohaselt Orissaare internaatkooli eesti keele õpetaja ja sotsiaalpedagoog Anu Kivisoo. Hariduse edendaja ja sooja inimesena on ta tunnustust igati väärt, selline oli valiku tegijate hinnag.

Aasta naist valis EENA 15. korda. Varasematel aastatel pärjatute seas on poliitikuid, kodu-uurijaid, arste, ettevõtjaid, külaelu edendajaid, kuid kõige rohkem ikkagi koolitajaid ja õpetajaid.

Õpetaja on maa sool – nii hinnati kunagi. Tänases Eestis ei ole pedagoogide töö kuigivõrd väärtustatud. Seda hinnatavam on, et just kodanikualgatusena tunnustust saanute seas on pedagooge nii palju. See annab veel kord kinnitust, et õpetaja amet on üks olulisemaid, hoolimata sellest, milline on parajasti palgamäär või kuidas õpilased omaenda vanemate ja õpetajate sissetulekute võrdlust hindavad.

Meil kõigil on kooliajast meeles mõni õpetaja, kelle mõju on olnud oluline väärtuste kujunemisele, maailmast arusaamisele ja kogu hilisemale elule. Anu Kivisoo on selline õpetaja paljude oma õpilaste jaoks.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 18 korda, sh täna 1)