Karjäär võib alata bussijaamastki

Karjäär võib alata bussijaamastki

 

Eilsel Orissaare gümnaasiumi karjäärikonverentsil esinenud õpilased ja külalislektorid, kelle seas oli üksjagu kooli vilistlasi, tõid välja kodusaare majanduse, meditsiini, kultuuri, turismi, käsitöö, juhtimise ja teistegi valdkondade plussid ja miinused. 11 töötoas toimunud koolituse põhjal kandsid õpilased kultuurimaja saalis arvukale kuulajaskonnale ette, mida arvati karjääri tegemisest ühes või teises valdkonnas.

Konverentsi moderaatoriks olnud kooli vilistlase, teada-tuntud rännumehe, Londoni ülikooli lõpetanud praeguse rahandusministri nõuniku Hannes Hanso humoorikal esinemisel oli tugev tagapõhi, kui ta ütles, et karjääri võib alustada ka Orissaare bussijaamast.

“Inimestel on teed lahti. Orissaarest võib sõita Tagaverele või Tallinnasse. Sealt edasi Indoneesiasse või Taisse, kuhu iganes. Just neis paigus võivad saarlasedki karjääri teha. See on valikute küsimus,” filosofeeris Hannes Hanso.

Riigikogu liige, endine siseminister Kalle Laanet märkis, et karjääri tegemine pole talle kunagi omaette eesmärk olnud. “Lihtsalt nii on läinud. Olen kaalunud ettepanekuid ja pakkumised vastu võtnud. Kõigile pakkumistele on aga eelnenud õppimine ja tugev töö,” võttis Laanet lühidalt oma karjääriredelil astutud sammud kokku.

Orissaare gümnaasiumi karjääriõppe koordinaator Riina Aljas ütles, et OG on üks seitsmest pilootgümnaasiumist ning üldse 21 koolist, kus karjääriõpe õppeprogrammis on. Õpilastel on asja vastu huvi. Seda näitas ka eilne konverents.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 25 korda, sh täna 1)