Juhkiri: Anna sa mulle, aga mina sulle ei anna (8)

Juhkiri: Anna sa mulle, aga mina sulle ei anna

 

Kaarma vald pakub Kuressaarele seoses ringtee renoveerimisega ligi 256 hektarit maad, sealhulgas ka Linnulahte. Ei välistata, et varsti pakutakse ka Loode tammikut.

Mis saab linnavalitsusel selle vastu olla, kui saaks juurde ühe linnurikka veekogu ning ehk ka jupi metsa, mis läbi ajaloo on olnud ka Kuressaare patisakste meelispaik. Viimase omandamise soovist on linn ennegi märku andnud.

Paraku tahaks Kaarma vald linnalt vastu saada 56,2 hektarit kasulikku maad Sikassaare kandis, mida müüa ja kuhu ehitada. Sellega linn aga nõus ei ole. Linnaametnik imestab, et kuidas sellise asja peale üldse tulla saab. Ei ole Eestis pretsedenti, kus linn oma maa vallale annab. Ei tea, kas selline pretsedent on, kus vald oma maa lihtsalt linnale annab, või peetakse seda loomulikuks.

Ahnus ajab upakile, ütleb vanasõna. Kuigi linnakodaniku jaoks ei ole ju vahet. On see Linnulaht või Loode tammik valla oma või linna oma. Aga uhke tunne oleks ikkagi.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 19 korda, sh täna 1)