Torgus tähistati kaht tähtpäeva korraga

Valla aktiivsete naiste eestvedamisel tähistati Torgus 29. veebruaril Eesti Vabariigi 90. aastapäeva ja peagi saabuvat naistepäeva.

Reede keskpäevaks kogunes Torgu endisesse koolimajja üle neljakümne vallaelaniku, et võtta osa pidulikust koosviibimisest. Luule Aadussoo eestvedamisel oli kaetud pidulik peolaud, ei puudunud ka vahuvein. Tervitussõnad pidulistele ütles vallavanem Tiit Kaasik.

Teadaolevatel andmetel on Saare maakonnas 53 Eesti Vabariigiga ühevanust kodanikku, kes on samuti sündinud 1918. aastal. Nende hulgas ka Sõrves Laadla külas elav laulu- ja pillimees Albert Koppel, kellel 90. eluaasta täitus 3. märtsil. Sel puhul andis vallavanem juubilarile üle lilled ja kingituse.

Pidulikku üritust sisustas Torgu meesansambel. Kuna tähistati kaht tähtpäeva, kõlasid meeste väikese kontserdi esimeses osas isamaalised laulud Eesti Vabariigi auks. Teises osas sooviti aga saabuva naistepäeva puhul õnne, jõudu, tervist ja pikka iga kõigile õrnema soo esindajatele ja meeste laulud kõlasid ainult neile. Tantsumuusika eest kandsid hoolt meesansambli solist Endel Kumm ja akordionist Õie Sepp.

Kuigi oli sombune veebruariilm, lahkusid kõik peolised heas meeleolus ja kõlama jäi mõte, et selliseid koosviibimisi võiks rohkemgi olla.

Leo Tiri

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 14 korda, sh täna 1)