Saarlane kuulus Baltimaade kokandusvõistluse võitjameeskonda

Saarlane kuulus Baltimaade kokandusvõistluse võitjameeskonda

 

Peterburi toidumessil toimunud kolmepäevasel kokandusvõistlusel Baltic Culinary Star Cup sai peaauhinna Eesti meeskond, kuhu kuulus ka MS-l Romantika Tallink vanemkokana töötav Alan Kiil (fotol).

Kokkade võistlusel Eestit esindavasse meeskonda läks Alan Kiil enda sõnul sõprade kutse peale. “Sõbrad, kes eelmisel aastal osalesid, kutsusid mind, mina läksin,” ütles Kiil. “Mina astusin võistlustulle kohe esimesel päeval ning pidin tegema rahvuslikku suppi ehk suitsuangerjakonsomee kaheksale,” selgitas Kiil, kes oma kategoorias sai neljanda koha.

Konkurentide kohta Kiil palju öelda ei osanud. “Eks vastased olid ikkagi tugevad – tegu oli ju Baltimaade väljavalitud kokkadega,” sõnas Kiil ning lisas, et meeskonna kokkuvõttes esimene koht tuli üllatusena.

Kokandusvõistlusel Eestit esindanud meeskonda kuulusid peale Alan Kiili veel Nikita Tsunihhin ja eelmisel aastal Eesti parimaks kokaks tunnistatud Oleg Sõtšov. Kolm päeva kestnud võistlusel osalesid Eesti, Läti, Leedu, Soome, Saksamaa ja Venemaa tippkokad.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 140 korda, sh täna 1)